نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

كم خوني در بارداري از مشكلات رايجي است كه اغلب بانوان باردار دچار آن مي‌شوند كه دليل اصلي بروز آن فقر آهن مي‌باشد. در بدن زنان باردار براي اينكه مواد مغذي لازم براي رشد جنين ايجاد شود، خون بيشتري توليد مي‌گردد؛ به همين دليل بانوان باردار گاها دچار كم خوني مي‌شوند. بيشتر بانواني كه قبل از بارداري زمينه ابتلا به كم خوني را داشته‌اند، پس از حاملگي دچار كم خوني شديد مي‌شوند كه معمولا جاي نگراني نيست و چنانچه اين مشكل به موقع شناسايي و درمان شود، از بروز ديگر مشكلات جلوگيري خواهد شد. براي آشنايي با نشانه‌ها، علت و درمان كم خوني در بارداري در ادامه همراه ما باشيد و براي دريافت مشاوره بارداري كليك كنيد.

منبع: كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري

در زمان بارداري بدن در وضعيت جديدي قرار گرفته است و نياز به مراقبت هاي جدي دارد. بدن مادر بايد براي تغذيه جنين كاملا آماده باشد. به همين دليل نياز به آهن بيشتري دارد. آهن از هموگلوبين(پروتئين سلول قرمز) تشكيل شده است. اين سلول ها نقش اكسيژن رساني از ريه به اندام ها دارد.

كم خوني در بارداري تقريبا براي همه مادران به وجود مي‌آيد. بنابراين براي جلوگيري از پيامدهاي كم خوني در بارداري بايد حتما با پزشك مشورت كنيد و راه هاي درمان را پيش بگيريد. كم خوني در بارداري معمولا در ماه دوم، سوم و يا ماه هفتم به بعد رخ مي‌دهد. اما كم خوني بسيار شديد براي مادر و جنين خطرناك است. اگر با اين مشكل مواجه شويد حتما جدي بگيريد.

انواع كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري انواع مختلفي دارد و به 3 نوع شايع وجود دارد. در ادامه به انواع كم خوني در بارداري اشاره كرده ايم.

1. كم خوني كمبود اسيد فوليك

يكي از مهم ترين ويتامين هاي موجود در بدن، ويتامين B است. اين ويتامين در سبزيجات پهن برگ به طور طبيعي وجود دارد. مغز استخوان براي توليد سلول هاي خوني جديد به اين ماده نياز دارد. اگر به اندازه كافي در بدن وجود نداشته باشد باعث كم خوني در بارداري مي‌شود. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه فوليك اسيد در بارداري كليك كنيد.

2. كم خوني فقر آهن

كم خوني در بارداري به دليل عدم وجود آهن در بدن رخ مي‌دهد. در صورتي كه مقدار كافي آهن وجود نداشته باشد، توليد هموگلوبين كاهش مي‌يابد. در نتيجه باعث كم خوني در بارداري مي‌شود.

3. كم خوني ويتامين B12

ويتامين B12 در توليد گلبول هاي قرمز در خون موثر است. زماني كه از كمبود اين ويتامين برخوردار بوديد، كم خوني در بارداري را تجربه خواهيد كرد. براي جلوگيري از اين اتفاق مصرف گوشت، مرغ، لبنيات و تخم مرغ را جدي بگيريد.

نشانه هاي كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري در ابتدا علائمي ندارد. اما با گذشت زمان تغييراتي در بدن مادر ايجاد مي‌شود كه نشانه‌هاي كم خوني در او نمايان مي‌گردد. علائم و نشانه‌هاي كم خوني در دوران بارداري شامل موارد زير است:

  • مشكل در تمركز
  • سردي دست و پا
  • رنگ پريدگي پوست و لب
  • درد در قفسه سينه
  • ضربان قلب سريع يا نامنظم
  • ناخن‌هاي ضعيف و شكننده
  • عدم توانايي در ورزش كردن
  • نفس نفس زدن
  • سرگيجه
  • ضعف بدني در برابر بيماري‌ها
  • خستگي و افسردگي

لازم است اشاره كنيم كه اين علائم در بدن مادر باردار صرفا به معناي كم خوني نيست. و مي‌تواند نشانه‌اي از ديگر مشكلات نيز باشد. توصيه مي‌شود در هر صورت رويت هر كدام از نشانه‌هاي فوق ابتدا با پزشك خود مشورت نماييد. براي آشنايي بيشتر با اقدامات لازم در مورد بيماري هاي مادر باردار كليك كنيد.

علت ابتلا به كم خوني در بارداري

كم خوني در بارداري به دلايل مختلفي صورت مي‌گيرد كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

  • كمبود آهن در رژيم غذايي به دليل مصرف نكردن مواد غذايي حاوي آهن
  • عدم توانايي بدن در جذب آهن دريافتي از طريق مواد غذايي
  • عدم دريافت اسيد فوليك يا ويتامين B12
  • تهوع و استفراغ در زمان بارداري
  • بارداري‌هاي پشت سر هم
  • خونريزي با شدت بالا به دليل زخم و يا جراحت
  • اهدا خون

تمامي مواردي كه نام برديم مي‌تواند سبب كاهش تعداد گلبول‌هاي قرمز در خون مادر باردار شود. لازم است اشاره كنيم كه طي دوران بارداري جنين از آهن موجود در خون مادر براي رشد استفاده مي‌كند. و عدم مصرف مكمل‌هاي آهن طي اين دوران، ميزان ابتلا به كم خوني را افزايش مي‌دهد. در ادامه به ساير عوامل كم خوني در بارداري اشاره كرده‌ايم.

  • دوقلو يا چند قلو بودن جنين
  • داشتن اختلالات ارثي و ژنتيكي
  • كم‌خوني ناشي از برخي بيماري‌ها شامل آرتريت روماتوئيد و كليوي
  • بارداري در سنين كم يا نوجواني
  • تغذيه نادرست و نخوردن غذاهاي غني از آهن
  • كم خوني قبل از بارداري

توجه داشته باشيد كه ابتلا به كم‌ خوني در بارداري در نوع خفيف طي طبيعي است، اما كم خوني‌هاي شديد نيازمند پيگيري و مراجعه به پزشك دارد. در صورتي كه مادر در سه ماهه اول بارداري دچار كم‌خوني شديد شود احتمال دارد دچار زايمان زودرس شده و يا نوزاد كم وزني را متولد كند.

عوارض و پيامدهاي كم خوني در بارداري

كم‌ خوني در بارداري اگر به مرور زياد شود و به كم‌تر از 9 گرم در دسي ليتر برسد، احتمال سقط جنين افزايش پيدا مي‌كند. از ديگر عوارض كم خوني در بارداري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • وزن جنين كاهش پيدا مي‌كند و در نهايت نوزاد كم وزني به دنيا مي‌آيد.
  • احتمال عقب افتادگي در رشد جنين زياد مي‌شود.
  • ميزان احتمال زايمان زودرس در مادراني كه دچار كم خوني هستند، بالا است.
  • با كاهش فعاليت‌هاي فيزيكي مادر احتمال دارد او دچار ضعف گردد.
  • در مواردي كه مادر دچار كم‌خوني شديد است، احتمال نارسايي و فوت مادر در زمان زايمان وجود دارد.
  • احتمال بالاتر افسردگي پس از زايمان
  • احتمال بالا مرگ و مير نوزاد

توصيه مي‌شود تمامي زنان قبل از اقدام به بارداري ابتدا تحت نظر پزشك باشند تا اگر دچار كم خوني در بارداري و يا ديگر مشكلات مي‌باشند، ابتدا درمان شده سپس اقدام به بارداري كنند.

درمان كم خوني در بارداري

در صورتي كه دچار كم‌ خوني در بارداري شده‌ايد بهتر است به نكته‌هاي زير توجه كنيد.

  • خانم‌هاي باردار بايد روزانه 30 ميلي گرم آهن مصرف كنند.
  • استفاده از غذاهاي حاوي آهن شامل لوبيا، عدس، آجيل‌ها و دانه‌ها، سبزيجات برگ دار و سبز تيره مثل بروكلي و اسفناج، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و خروس مي‌تواند در پيشگيري و درمان كم خوني مفيد باشد.
  • روزانه از مواد مغذي همچون خرما، موز، سه شيره (شيره‌ انگور، توت و خرما)، مويز، كنجد، چغندر قرمز و … در رژيم غذايي استفاده شود.

زماني كه پزشك براي پيشگيري از كم خوني در بارداري و يا درمان آن در زنان باردار استفاده از مكمل را تجويز كرده است، بهتر است براي جذب بهتر قبل از خواب مصرف شود. در نظر داشته باشيد كه بهتر است مكمل‌هاي آهن همراه با ديگر لبنيات همچون شير و فرآورده‌هاي لبني مصرف نگرددچراكه مانع از جذب آهن مي‌شود.

كم خوني در بارداري و جنسيت جنين

كم خوني در بارداري بر سلامت جنين اثرات مخربي مي‌گذارد. اما جنسيت جنين در كم خوني موثر نيست. تعيين جنسيت جنين با كم خوني در بارداري به عوامل بستگي دارد كه از كنترل مادر و پدر خارج مي‌باشد.

آمپول كم خوني در بارداري

براي درمان كم خوني در بارداري روش هاي مختلفي وجود دارد. اما يكي از روش ها تزريق آمپول كم خوني در بارداري است. مكمل هاي آهن به صورت وريدي قابل دريافت است. برخي از مادران به دليل عمل باي پس معده و مشكلات گوارشي در دريافت خوراكي ها با مشكلات معده مواجه مي‌شوند. به همين دليل براي دريافت آهن از آمپول استفاده مي‌كنند.

رژيم غذايي براي كم خوني در بارداري

مصرف ميوه هايي مانند خرما، موز، انجير، زردآلو، كلم بروكلي، چغندر و سيب زميني براي كم خوني در بارداري مفيد است. در وعده هاي صبح از غلات، جو دوسر و نان سبوس استفاده كنيد. رژيم غذايي سالم در بارداري باعث افزايش سيستم ايمني در بدن خانم ها مي‌شود.

سخن آخر

ابتلا به كم‌ خوني در بارداري طبيعي است و معمولا مادران پس از بارداري به حالت عادي باز مي‌گردند. توصيه پزشكان اين است كه كم‌ خوني در بارداري بسيار جدي گرفته شود تا مادر و جنين بر اثر عوارض آن دچار مشكل نشوند. كم‌خوني در دوران‌بارداري در صورتي كه به موقع شناسايي گردد قابل درمان است.

به طور كلي بهتر است طي زمان هاي مشخصي به پزشك مراجعه كنيد و انجام آزمايش‌هاي مختلف از سلامتي خود و فرزندتان مطلع گرديد. برخي از مادران باردار براي جلوگيري از ابتلا به كم‌ خوني در بارداري در مصرف آهن زياده روي مي‌كنند. و در پي آن دچار يبوست، اسهال و يا تهوع مي‌گردند. بنابراين بهتر است از دوز كم شروع نماييد و به تدريج و با توصيه پزشك دوز مصرفي آهن خود را افزايش دهيد. در صورتي كه در اين زمينه نيازمند راهنمايي‌هاي بيشتري هستيد مي‌توانيد با مشاوران مركز تخصصي ني ني مايند در ارتباط باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كم خوني در بارداري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا ابتلا به كم خوني در دوران بارداري ارثي است؟

ابتلا به كم‌خوني در دوران بارداري با دلايل بسياري همچون رژيم غذايي نامناسب، فقر آهن، خونريزي به دليل زخم و جراحت و … اتفاق مي‌افتد كه دلايل ارثي نيز يكي از آن‌ها مي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: كم خوني در بارداري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/20  ] [ ۲۱ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب